Vitaminas K
Vitaminas K reikalingas, kad kraujas krešėtų tinkamai, o kalcis normaliai kauptųsi kauluose. Vitaminas K, iš tikrųjų, yra kelių skirtingų medžiagų bendras pavadinimas ir turėtų būti padalintas į bent du skirtingus: Vitaminas K1 ir Vitaminas K2. Vitamino K1 (filochinono) yra žaliuose lapuose ir kopūstiniuose augaluose. Atliktuose tyrimuose šis variantas neparodė tokio didelio teigiamo poveikio kaip Vitaminas K2 (menachinonas).
Vitamino K2 yra mėsoje, kepenyse, kiaušinio trynyje ir pieno produktuose, tačiau daugiausia jo susidaro mūsų žarnyne, dėl ten esančių specialių bakterijų. Pastaraisiais metais, deja, nustatyta, kad mūsų žarnyno flora sumažėjo tiek apimtimi, tiek įvairove. Žaliavos tiekėją išsirinkome „NattoPharma“, kuris specializuojasi vitamino K2 gamyboje ir yra atlikę virš 20 publikuotų tyrimų su žmonėmis, kad parodytų šio vitamino teigiamą poveikį organizmui.